Ardei umpluti si menta
PrinteazaArdei umpluti si menta din: ardei, usturoi, zeama de lamaie, menta uscata, orez, carne de porc, unt, chimen, sare, piper.
- 4 ardei graşi
- 2 căţei mari de usturoi
- zeama de la o lămâie
- 2 linguri de mentă uscată
pentru umplutura:
- 1 pahar orez
- 200 g carne de porc tocată
- 30 g unt
- chimen măcinat
- piper
- sare
Mod de preparare:
Tăiaţi cotoarele de la ardei, scoateti-le seminţele şi părţile albe din interior după care îi spălaţi foarte bine.
Omogenizaţi ingredientele pentru umplutură, umpleţi cu aceasta ardeii, pregătiţi şi puneţi-le drept capac câte o felie de roşie. Aşezaţi apoi ardeii la fiert, în cuptor, la foc potrivit, pentru 30-35 de minute.
Cu 5 minute înainte de a fi gata, adăugaţi în preparat şi mentă uscată.
Pofta buna!