Ardei umpluţi în sos de busuioc
PrinteazaArdei umpluţi, în sos de busuioc din: ardei grasi, ceapa, usturoi, carne tocata, ou, pesmet, rosii, patrunjel, busuioc, ulei, supa concentrata de carne, zahar, smantana, sare, piper.
- 8 ardei grasi galbeni/rosii sau ardei capia
- 2 cepe
- 1-2 catei de usturoi
- 500 g carne tocata, amestec de vita si oaie
- 1 ou
- pesmet
- 800 g rosii
- 1 legatura patrunjel
- 1 legatura busuioc
- 3-4 linguri ulei
- 250 ml supa concentrata de carne
- 1/2 lingurita zahar
- 100-150 g smantana
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli ardeii, le tai căpăcelele, lăsându-le codiţa şi le scoţi seminţele. Cureţi ceapa şi usturoiul şi le toci mărunt.
Amesteci carnea cu jumătate din cantitatea de ceapă, cu usturoiul, pătrunjelul tocat mărunt, oul şi pesmet. Condimentezi totul cu sare şi piper. Cu acest amestec umpli ardeii şi îi acoperi cu căpăcelele.
Decojeşti roşiile, le tai cuburi mici şi le căleşti în ulei timp de 5-7 minute, împreună cu restul de ceapă, apoi stingi totul cu supa de carne. Jumătate dintre frunzele de busuioc le tai fâşii şi le adaugi peste roşii.
Condimentezi cu sare, piper şi zahăr. Laşi să fiarbă totul acoperit timp de 10 minute, la foc mic.
Aşezi ardeii într-un vas de Jena şi îi dai la cuptor, la foc mic, timp de 10-15 minute, apoi torni peste ei sosul de roşii şi îi mai laşi la cuptor 25-30 de minute.
Serveşti ardeii calzi, cu smântână amestecată cu restul de busuioc tocat mărunt.
Ardei umpluţi, în sos de busuioc
Pofta buna!