Ardei umpluti cu sunca si cascaval
PrinteazaArdei umpluti cu sunca si cascaval din: ardei graşi roşii, dovlecei, şuncă slabă (de pasăre sau şuncă de Praga), cascaval, usturoi, supa de legume, ulei, patrunjel verde.
Ingrediente:
- 4 ardei graşi roşii
- 2 dovlecei tineri
- 200 g şuncă slabă, de pasăre sau şuncă de Praga
- 120 g caşcaval
- 2 căţei de usturoi
- 200 ml supă de legume
- 50 ml ulei
- 1/2 legătură patrunjel verde
Mod de preparare:
Speli ardeii şi le tai căpăcele la partea dinspre codiţă. Scoţi cotoarele şi îndepărtezi nervurile despărţitoare din interior. Decojeşti dovleceii şi îi tai în cuburi.
Cureţi usturoiul şi îl zdrobeşti. Toci fin pătrunjelul. Razi fin caşcavalul şi tai şunca în cubuleţe. Incingi într-o tigaie 3 linguri de ulei şi căleşti dovleceii.
Adaugi roşiile tăiate în cubuleţe şi usturoiul pisat şi continui să căleşti legumele până când scad. Iei vasul de pe foc şi adaugi pătrunjelul, şunca, sare şi piper după gust, apoi şi caşcavalul ras.
Umpli ardeii cu compoziţia, îi aşezi într-un vas de iena uns cu uleiul rămaş şi torni supa de legume. Coci ardeii timp de aproximativ 40 de minute la foc mediu, în cuptorul preîncălzit.
Ardei umpluti cu sunca si cascaval
Pofta buna!