Ardei umpluţi cu telemea de vacă
PrinteazaO reteta delicioasa de ardei umpluti cu telemea de vaca din: ardei gras, usturoi, ulei de masline, sare, piper alb, telemea de vaca, iaurt, masline verzi, rozmarin si patrunjel.
- 1 ardei gras roşu
- 1 ardei gras galben
- 3 căţei de usturoi
- 2 linguri ulei de măsline
- sare
- piper alb
- 200 g telemea de vacă
- 100 g iaurt
- 100 g măsline verzi umplute cu ardei
- 2 rămurele de rozmarin
- 2 linguri de pătrunjel proaspăt
Mod de preparare:
Se spală ardeii graşi şi se taie înjumătăţi, astfel încât fiecare parte să aibă forma unui vas mic. Se încălzeşte uleiul într-o tigaie, apoi se pun la călit 1 căţel de usturoi zdrobit şi bucăţile de ardei. Se scot şi se lasă să se răcească.
Se amestecă telemeaua cu iaurtul într-un castron, se adaugă cei doi căţei de usturoi, feliile de măsline şi o crenguţă mărunţită de rozmarin.
Se asezonează cu sare şi piper şi se amestecă totul.
Se umplu feliile de ardei cu pasta de brânză, se decorează cu feliuţe de măsline şi cu câte un fir de rozmarim şi se serveşte.
E preferabil ca să fie date la rece cel puţin 1 oră înainte de servire.
Ardei umpluţi cu telemea de vacă
Pofta buna!