Ardei umpluti cu ton si amestec de salata verde, capere si frunze de capere
PrinteazaArdei umpluti cu ton si amestec de salata verde, capere si frunze de capere din: ton, mustar picant, galbenusuri, lamaie, capere, frunze de capere murate, salata verde, sare, piper, marar, ceapa rosie si ardei iute.
Ingrediente:
- două conserve de ton în ulei
- 500 g ardei
- 100 g măsline verzi
- muştar picant
- două gălbenuşuri fierte
- o lămâie
- două linguri de capere
- o lingură de frunze de capere murate
- salată verde
- sare
- piper
- mărar
- ceapă roşie
- ardei iute
Mod de preparare:
Ardei umpluti cu ton si amestec de salata verde, capere si frunze de capere: Ardeii se curăţă de căsuţa cu seminţe, se opăresc câteva minute în apă clocotită, se scot într-o strecurătoare şi se lasă să se răcească.
Intr-un bol se pun gălbenuşurile fierte şi se sfărâmă. Se adaugă o lingură de muştar, uleiul de la ton, sare şi piper după gust.
Se mixează până capătă consistenţa unui sos mai gros sau a unei maioneze, se adaugă suc de lămâie după gust şi se mixează încă un minut.
Se adaugă tonul din conservă, măslinele verzi tăiate, mărarul tăiat, o lingură de capere tocate şi se amestecă.
Se umplu ardeii cu pasta obţinută, se aşază pe un platou şi se introduc la rece pentru minimum 30 de minute.
Se scot de la rece şi se servesc cu un amestec de salată verde, capere şi frunze de capere.
La pasta de ton se mai poate adăuga ceapă roşie sau ardei iute, tocate mărunt.
Poftă bună!