Ardei umpluţi cu ton
PrinteazaArdei umpluţi cu ton din: ardei grasi, apa, bulgur, ceapa, ton in ulei, usturoi, fileuri de ansoa, mustar, masline, patrunjel, sare, piper, spanac, rosii, cartofi.
- 20 ardei grasi mici
- un litru de apa
- 250 g bulgur marunt
- o ceapa alba
- doua conserve ton in ulei
- usturoi
- doua fileuri de ansoa
- o lingurita cu mustar
- 100 g masline feliate
- patrunjel
- sare
- piper
- spanac crud
- rosii
- cartofi
Mod de preparare:
Ardeii se spală, se scoate cotorul cu un cuţit şi se curăţă de vinişoare. Se presară cu sare şi se pun cu gura în jos pe un tocător.
Ceapa albă şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.
Se scurge uleiul de la conservele de ton şi se pune peştele într-un bol.
Se adaugă doi căţei de usturoi şi ceapa, bulgurul pisat înmuiat şi scurs de apă, fileurile de anşoa pisate şi măslinele feliate tocate mărunt.
Se presară piper după gust, se adaugă muştarul şi pătrunjel tocat mărunt.
Se amestecă totul, se presară sare dacă este nevoie şi se adaugă treptat din uleiul din conservă până se obţine un amestec omogen.
Se umplu ardeii cu amestec, si se aşază într-o tavă stropită cu puţim ulei şi se introduc zece minulte în cuptorul încins.
Se servesc calzi sau reci, simpli sau cu o salata din spanac crud, rosii si cartofi fierti.
Ardei umpluţi cu ton
Pofta buna!