Conserva de ardei grasi umpluti cu varza rosie din: ardei, varza rosie, morcov, frunze de visin si de telina, boabe de mustar, sare, otet. Ingrediente: ardei graşi şi varză roşie câte avem, un morcov frunze de vişin şi de ţelină un săculeţ cu boabe de muştar oţet sare Mod de preparare: Se aleg ardeii […]
Ardei umpluti cu varza (alba sau rosie)
PrinteazaArdei umpluti cu varza (alba sau rosie) din: ardei gras, varza, saramura.
Ingrediente:
- 7 kg ardei gras
- 6 kg varza
- 4 l saramura
Mod de preparare:
Se aleg ardei grasi, sanatosi, mai mari si nevatamati, se scot cotoarele, se curata bine de seminte si se spala.
Se lasa la scurs pe un prosop curat. Varza se curata de frunzele exterioare vestejite, se taie in doua si apoi in fisii subtiri.
Se freaca cu sare, dupa care se scurge bine de zeama rezultata.
Se umplu ardeii cu varza taiata marunt si se asaza indesati in borcane de marimi diferite.
Deasupra se pune un strat din frunze de telina, citeva felii de hrean si boabe de piper. Separat se pregateste saramura.
Cind saramura este gata si fierbinte, se toarna peste ardeii umpluti, pina la gura borcanului.
Se lasa circa 30 minute pentru a se aseza ardeii si saramura, apoi se completeaza cu saramura.
Se leaga bine la gura si se pastreaza la temperatura obisnuita a camerei (16 – 18’C) , primele 2 – 3 zile, pina intra in fermentatie varza, dupa care se vor muta la locuri racoroase si uscate, ferite de mirosuri straine.
Cind varza a intrat in procesul de fermentatie, se executa pitrocirea la 2 – 3 zile, prin vinturarea saramurei de 3 – 4 ori in acelasi
timp.
Cind s-a acrit se leaga bine borcanele si se pot pastra timp mai indelungat in camara sau pivnita. Varza taiata si scursa se poate amesteca si cu morcov ras.
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Conserva de ardei grasi umpluti cu varza rosie
Pofta buna!