Arpagicul, cunoscut și sub denumirea de ceapă verde sau ceapă de primăvară, este o plantă cultivată pentru tulpinile sale tinere și frunzele aromate. Este, de asemenea, unul dintre cele mai vechi legume cultivate de om. Istorie Arpagicul are origini în Asia Centrală și a fost cultivat pentru prima […]
Arici
PrinteazaArici din: biscuiti, alune sau nuci, unt, zahar, cacao, ciocolata, bomboane.
Ingrediente:
- 200 g biscuiţi pisaţi
- 50 g alune sau nuci tăiate
- 150 g unt
- 70 g zahăr pudră
- 3-4 linguriţe cacao
Pentru glazură:
- 40 g unt + 100 g ciocolată de menaj topită
Pentru decor:
- ornament de ciocolată
- bomboane colorate
Mod de preparare:
Amesteci toate ingredientele de mai sus. Amesteci bine până se încorporează toate ingredientele şi modelezi cu mâna nişte arici.
Pregăteşti o glazură din ciocolata de menaj şi din unt şi glazurezi aricii. Apoi îi decorezi cu ornamente de ciocolată şi cu bomboane colorate.
Laşi la rece până la servire, ca să se întărească bine glazura.
Arici
Pofta buna!
Dulceață de Mere Tradițională Românească: Rețeta Secretă pentru Toamnă
Dulceață de Mere Tradițională Românească: Rețeta Secretă pentru Toamnă din: mere, zeama de lamaie, zahar, cuisoare. Ingrediente: 1 kg de mere (preferabil de soiuri aromate) 700 g zahăr Zeama de la 1 lămâie 1 baton de scorțișoară (opțional) 2-3 cuișoare (opțional) Mod de preparare: Se curăță merele de coajă, se îndepărtează cotoarele și se […]