Aripi de curcan cu legume
PrinteazaO reteta de aripi de curcan cu legume din: aripi de curcan, ardei, praz, usturoi, ceapa, telina, sare grunjoasa, piper, busuioc, rosii, unt, ulei de masline, curry si miere.
- 8 aripi de curcan
- 4 ardei
- un fir praz
- 2-3 fire usturoi
- 2 cepe
- o ţelină mică
- sare grunjoasă
- piper negru şi verde măcinat
- busuioc verde
- 6 roşii medii
- 75 g unt
- 3 linguri ulei de măsline
- un praf curry
- o linguriţă miere
Mod de preparare:
Se spală aripile, apoi se condimentează cu sare, piper şi busuioc verde. Se curăţă prazul şi usturoiul şi se pasează. Se împănează aripioarele cu pasta aromată şi se lasă câteva ore la rece.
Intre timp, se curăţă şi se toacă ceapa şi ţelina şi se călesc în uleiul de măsline. Se adaugă roşiile pasate şi se potrivesc cu sare şi piper, după gust. Se lasă să scadă şi, la final, se adaugă mierea şi curry.
Se pun aripile într-o tavă, la cuptor, şi se rumenesc. Se servesc cu legumele în sos.
Aripi de curcan cu legume
Pofta buna!