Aripi de curcan la cuptor cu vin

Printeaza

Aripi de curcan la cuptor cu vin din: aripi de curcan, boia, vin, usturoi, rozmarin, sare, piper.

Ingrediente:Aripi de curcan la cuptor cu vin

  • 4 aripi de curcan
  • 2 linguriţe boia dulc
  • 150 ml vin alb sec
  • 250 ml apa
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 5-6 linguri ulei
  • 1/2 linguriţă rozmarin uscat
  • sare
  • piper proaspăt măcinat

 

Mod de preparare:

Speli aripile, le tai în jumătate şi le presari cu sare, piper măcinat şi rozmarin uscat.

Aşezi aripile într-o tavă. Amesteci într-un bol vinul, apa, uleiul, boiaua şi usturoiul curăţat şi zdrobit. Stropeşti aripile cu acest amestec.

Acoperi tava cu folie de aluminiu şi o introduci în cuptorul încălzit, pentru 45 de minute.

Indepărtezi folia, întorci pulpele, le stropeşti cu sosul format în tavă şi le introduci din nou în cuptor, pentru alte 45 de minute. Din când în când, le stropeşti cu sosul din tavă, până se rumenesc frumos, la 200 °C.

Ai grijă să mai adaugi câte puţină apă fierbinte sau puţin vin, ca să nu rămână fără lichid.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.