Aripi de pui cu cartofi
PrinteazaAripi de pui cu cartofi din: aripi de pui, unt, bere blonda, sare, piper, cartofi, ceapa, ulei, ceapa verde.
- 8 aripi de pui
- 100 g unt
- o cutie bere blonda
- sare
- piper
pentru garnitura:
- 5-6 cartofi
- o ceapa
- 2 linguri ulei
- ceapa verde
Mod de preparare:
Se pun cartofii la fiert în apă. cu un praf de sare si, între timp, aripile se pârlesc. Apoi, se rumenesc aripile în unt topit si, după ce şi-au schimbat culoarea, se presară cu sare si se toarnă berea. Se lasă să fiarbă până ce berea se evaporă. Se presară apoi cu piper.
Ceapa se taie rondele si se pune la călit în ulei si, după ce s-a înmuiat, se pun cartofii fierţi si bine scurşi.
Se lasă maximum 5 minute si apoi se aduc la masă cu aripioarele si ceapa verde tocată.
Aripi de pui cu cartofi
Pofta buna!