Aripi de pui cu legume

Printeaza

Aripi de pui cu legume din: aripi de pui, cartofi, sos de soia, sos hoisin, otet de orez, usturoi, miere, cuisoare, scortisoara, anason, boia dulce, sare, piper, ulei, cimbru, sos de ardei iute, morcovi si telina.

Ingrediente:Aripi_de_pui_cu_legume

  • 600 g aripi de pui
  • 700 g cartofi mici
  • 30 ml sos de soia
  • 30 ml sos hoisin
  • 30 ml otet de orez
  • usturoi
  • 45 g miere
  • 2 g cuisoare
  • 2 g scortisoara
  • 2 g anason
  • 4 g boia dulce
  • sare
  • piper
  • ulei
  • cimbru
  • sos de ardei iute
  • morcovi
  • telina

 

Mod de preparare:

Intr-un bol se pune sosul de soia, sosul hoisin, oţetul de orez şi trei căţei de usturoi pisat. Se adaugă cuişoarele, anasonul şi scorţişoara. Se presară sare şi piper după gust, puţin cimbru, aripile de pui curăţate şi spălate. Se amestecă bine şi se pune totul într-o pungă de plastic.

Se introduce la rece minimum două ore, întorcând punga din când în când ca să se marineze bine aripile. Se scot aripile din marinată, se aşază pe un grătar încins şi se frig 25-30 de minute pe fiecare parte. Când sunt gata se ung cu miere, se mai lasă două minute şi se aşază pe un platou. Se acoperă cu un capac şi se păstrează la cald.

Cartofii se fierb în apă cu sare, se curăţă de coajă, se amestecă bine cu ulei, sare, piper, boia şi se introduc în cuptor 15 minute. Se mai pot servi cu o salata de morcov si telina sau sos de ardei iute.

Aripi de pui cu legume

Aripi_de_pui_cu_legume

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Bune aripioarele astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.