Aripi de pui cu salata de castraveti si porumb
PrinteazaAripi de pui cu salata de castraveti si porumb din: aripi de pui, sare, piper, porumb, castravete, sos dulce acrisor asiatic, supa de legume, patrunjel, boai si germeni de porumb.
- 12 aripi de pui
- sare
- piper
- 150 g porumb
- 1 castravete
- 4 linguri sos dulce acrisor asiatic
- 80 ml supa de legume
- 1/2 legatura patrunjel
- boia
- 1 lingura ulei de germeni de porumb
Mod de preparare:
Cuptorul se incinge la 250 C. Se spala aripile de pui si se sterg cu un prosop de hartie. Se sareaza si se pipereaza de jur imprejur. Se asaza carnea in tava si se coace timp de circa 25 de minute. Intre timp se lasa sa se scurga porumbul intr-o strecuratoare. Se spala castravetele si se curata; se decojeste. Feliile de castravete si porumbul se asaza intr-un castron.
Pentru prepararea dresingului, se amesteca sosul asiatic impreuna cu supa. Se sareaza si se pipereaza. Se spala patrunjelul, se scutura si se rup frunzulitele. Se pastreaza cateva frunzulite de patrunjel, pentru ornat. Se toaca restul si se presara peste dressing. Dressingul se toarna peste legume si se amesteca bine.
Se amesteca boiaua impreuna cu uleiul de germeni de porumb. Cu circa 10 minute inainte de a fi gata aripile de pui se ung cu acest amestec. Salata de castarveti si se porumb se repartizeaza pe farfurii. Se asaza peste fiecare portie cate 3 aripioare. Se servesc ornate cu restul de patrunjel.
Aripi de pui cu salata de castraveti si porumb
Pofta buna!
Bune airpioarele astea de pui