Aripi de pui cu sos de ardei
PrinteazaAripi de pui cu sos de ardei din: chili, garam masala, chimen, coriandru, turmeric, ghimbir, usturoi, iaurt, lime, ulei, sare, aripi de pui, ardei, menta.
- 1 lingura praf de chili
- 1 lingura garam masala
- 1 lingura de chimen
- 1 lingura coriandru
- ½ lingurita turmeric
- 3 linguri ghimbir proaspat tocat
- 7 catei de usturoi, curatat si tocat
- ¼ cană iaurt
- coaja și sucul de la 1 lime
- ¼ cană ulei
- 2 1/2 lingurite de sare
- 16 aripi de pui (aproximativ 500 g)
Ingrediente sos:
- ¼ cană iaurt
- 1 catel de usturoi
- 2 ardei verzi
- 1 cană frunze de coriandru
- ½ ceasca frunze de menta
- 1 linguriță de zahăr
- ¼ linguriță de sare
Mod de preparare:
Într-o tigaie mica la foc mediu-scăzut, se adaugă praf de chili, garam masala, chimen, coriandru, turmeric si gatiti pentru 2 minute.
Folosind un blender amestecati condimentele, împreună cu ghimbir, usturoi, iaurt, coaja de limeta și sucul, uleiul si sarea pana se omogenizeaza.
Puneti aripioarelee într-o punga care se inchide ermetic si se amesteca cu sosul. Bagati la frigider timp de cel puțin 6 ore sau peste noapte.
Se incalzeste cuptorul la 220 ° C.
Intr-o tava asezati foaie de copt si puneti deasupra un gratar pe care il ungeti cu putin ulei. Aranjați aripile de pui si ungeti cu restul de sos din punga. Dati la cuptor timp de 25-30 minute, intorcand o dată la jumătatea timpului.
Pentru pregatirea sosului, se amestecă toate ingredientele împreună.
Serviti aripioarele cu sosul de ardei.
Pofta buna!