Aripi de pui cu struguri si hribi

Printeaza

O reteta de aripi de pui dezosate boabe de struguri albi, hribi, fetica, otet de vin, ulei de nuci, ulei de floarea soarelui, sare si piper.

Ingrediente:Aripi de pui cu struguri si hribi

  • 3 mâini de fetică
  • 12 hribi mici
  • 24 de aripioare de pui dezosate
  • 350 g boabe de struguri albi
  • 2 linguri de oţet de vin
  • 5 linguri de ulei de nuci
  • 30 g unt
  • 2 linguri de ulei de floarea-soarelui
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se preîncălzeşte cuptorul la 180°C. Se pun ari­pioarele de pui pe o tavă, se presară cu sare şi piper, se ung cu ulei şi se lasă la cuptor 30 de minute, întorcân- du-se periodic pe toate părţile.

Se curăţă, se spală şi se usucă frunzele de fetică. Se pun într-un castron de salată. în acest timp, se spală hribi sub jet de apă rece, se usucă şi se toacă mărunt. Se amestecă cu oţet de vin, ulei de nuci, sare şi piper. Se lasă deoparte.

Se scot aripioarele de la cuptor. Se topeşte untul într-o cratiţă. Se adaugă strugurii şi se călesc rapid, 1 minut, la foc iute. Se adaugă şi aripioarele de pui, după care se păstrează la cald.

In castronul de salată se adaugă hribii, boabele de struguri şi aripioarele, se stropeşte to­tul cu sosul vinaigrette şi se serveşte imediat.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.