Aripi de pui cu struguri si hribi
PrinteazaO reteta de aripi de pui dezosate boabe de struguri albi, hribi, fetica, otet de vin, ulei de nuci, ulei de floarea soarelui, sare si piper.
- 3 mâini de fetică
- 12 hribi mici
- 24 de aripioare de pui dezosate
- 350 g boabe de struguri albi
- 2 linguri de oţet de vin
- 5 linguri de ulei de nuci
- 30 g unt
- 2 linguri de ulei de floarea-soarelui
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se preîncălzeşte cuptorul la 180°C. Se pun aripioarele de pui pe o tavă, se presară cu sare şi piper, se ung cu ulei şi se lasă la cuptor 30 de minute, întorcân- du-se periodic pe toate părţile.
Se curăţă, se spală şi se usucă frunzele de fetică. Se pun într-un castron de salată. în acest timp, se spală hribi sub jet de apă rece, se usucă şi se toacă mărunt. Se amestecă cu oţet de vin, ulei de nuci, sare şi piper. Se lasă deoparte.
Se scot aripioarele de la cuptor. Se topeşte untul într-o cratiţă. Se adaugă strugurii şi se călesc rapid, 1 minut, la foc iute. Se adaugă şi aripioarele de pui, după care se păstrează la cald.
In castronul de salată se adaugă hribii, boabele de struguri şi aripioarele, se stropeşte totul cu sosul vinaigrette şi se serveşte imediat.
Poftă bună!