Aripi de pui cu taietei de orez
PrinteazaAripi de pui cu taietei de orez din: aripi de pui, taietei, ciuperci, mazare, porumb, oua, faina, boia, sare, piper, ulei.
- 5 aripi de pui
- 200 g tăiţei de orez
- 300 g ciuperci
- 200 g mazăre
- 100 g boabe de porumb din conservă
- 2 ouă
- 100 g făină
- 2 linguri de apă
- o linguriţă de boia dulce
- sare
- piper
- ulei
- sos de roşii picant
- cimbru
Mod de preparare:
Se prepară un amestec din ouă, făină, boia dulce, apă, sare şi piper.
Aripioarele de pui se condimentează, se trec prin acest amestec şi se prăjesc în ulei încins. Se scot cu o spumieră, se pun pe un şervet absorbant, apoi într-un castron, acoperindu-se ca să stea calde.
Mazărea se fierbe în apă cu sare, se pune într-o strecurătoare şi se lasă să se răcească.
Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală şi se fierb zece minute în apă cu sare. Se scot cu o spumieră, se presează ca să iasă apa şi se taie în felii.
Tăiţeii de orez se fierb, se trec sub un jet de apă rece şi se pun într-un vas mai mare. Se adaugă mazărea, ciupercile, boabele de porumb, sarea şi piperul.
Se amestecă şi se servesc alături de aripioarele de pui.
Pofta buna!