Aripi de pui aromate
PrinteazaAripi de pui aromate din: aripi de pui, miere, condimente jamaicane, fructe de padure, ghimbir, usturoi, ardei iute, cimbru, sos de soia, otet, orez, salata, felii de lamaie.
Ingrediente:
- 8 aripi de pui
- 1-2 linguri cu miere
Ingrediente pentru marinata:
- 1 linguriţă cu amestec de condimente jamaicane măcinate (sau 1-2 fructe de pădure, zdrobite şi măcinate într-un mojar)
- 1 lingură cu rădăcină proaspătă de ghimbir rasă fin
- 1 căţel de usturoi, curăţat şi zdrobit
- 1 ardei iute verde sau 1/2 ardei iute roşu mic tocat fin sau 1 linguriţă cu pastă de ardei iute
- 1 lingură cu frunze de cimbru proaspăt sau 2 linguriţe cu cimbru uscat
- 1 lingură cu sos de soia
- 3 linguri cu oţet de vin alb sau
- orez, salată şi felii de lămâie, pentru servire
Mod de preparare:
Amestecă toate ingredientele pentru marinată şi zdrobeşte-le într-un mojar sau un blender.
Unge aripile cu marinata, aşază-le într-un castron, acoperă-le şi lasă-le la rece timp de 2 ore sau peste noapte.
Incălzeşte o tavă cu grătar. Infige aripile în beţe de frigărui şi coace-le pe grătar timp de 10-12 minute, până devin maronii.
O altă variantă ar fi să prăjeşti aripile într-o tigaie în puţin ulei până devin maronii, apoi coace-le în cuptorul încălzit la 200°C, timp de 10-15 minute.
Toarnă marinata rămasă într-o tigaie mică, adaugă mierea şi încălzeşte. Unge aripile fierbinţi cu această glazură.
Serveşte-le cu orez, salată şi lămâie.
Aripi de pui aromate
Pofta buna!