Aripioare Buffalo
PrinteazaAripioare Buffalo din: aripioare de pui, otet de mere, ulei, sos worcestershire, boia dulce, fulgi de ardei iute, sare, piper, sos tabasco, smantana, maioneza, usturoi, branza cu mucegai albastru, lapte, sare, telina.
- 24 aripioare
marinata:
- 250 ml otet de mere
- 2 linguri ulei
- 2 linguri sos Worcestershire
- 2 lingurite boia dulce
- 1 lingurita fulgi de ardei iute
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita piper macinat
- 1 lingurita sos tabasco
sos:
- 160 ml smantana
- 125 ml maioneza
- 2 catei de usturoi tocati
- 2 linguri sos Worcestershire
- 125 g branza cu mucegai albastru
- 2 linguri lapte
- sare
- piper macinat
- tije de telina
Mod de preparare:
Preparaţi marinata amestecând bine ingredientele, puneţi aripioarele într-o pungă de uz alimentar (cu fermoar), turnaţi marinata peste ele şi amestecaţi. Presaţi să iasă aerul şi închideţi fermoarul pungii. Lăsaţi în frigider câteva ore.
Amestecaţi într-un castronaş maioneza, smântână, usturoiul, sosul Worcestershire şi brânza bine zdrobită cu furculiţa. Adăugaţi un pic de lapte, până ce sosul are consistenţa unei smântâni. Acoperiţi şi băgaţi în frigider.
Pregătiţi focul şi plasaţi grătarul la 12-15 cm deasupra cărbunilor încinşi. Scoateţi aripile şi ştergeţi-le cu un prosop; păstraţi marinata din pungă. Frigeţi-le întorcându-le frecvent şi ungeţi-le mereu cu marinată. Serviţi cu sosul de brânză şi tije de ţelină.
Aripioare Buffalo
Pofta buna!
Buna rau aripioarele astea buffalo