Aripioare cu bame

Printeaza

O reteta de aripioare cu bame si ceapa, morcovi, rosii, vin alb, otet, ulei de masline, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Aripioare cu bame

  • 1 kg aripioare
  • 500 g bame
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 3 rosii
  • 100 ml vin alb
  • 50 ml otet
  • ulei de masline
  • patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se spala bamele, după care opăreşte-le într-un litru de apă clocotită cu oţet. Căleşte ceapa împreună cu morcovii tăiaţi rondele şi adaugă aripioarele condimentate.

Acoperă şi lasă la foc mic, până se rumenesc frumos, întorcându-le de pe o parte pe alta. Adaugă apă cât să acopere carnea şi lasă să fiarbă. Când carnea este bine pătrunsă, adaugă bamele fierte şi roşiile tăiate mărunt.

Toarnă vinul şi condimentează cu sare şi piper. Lasă la cuptor să scadă sosul, după care aromatizează cu pătrunjelul tocat fin.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.