Aripioare cu bame
PrinteazaO reteta de aripioare cu bame si ceapa, morcovi, rosii, vin alb, otet, ulei de masline, patrunjel, sare si piper.
- 1 kg aripioare
- 500 g bame
- 1 ceapa
- 2 morcovi
- 3 rosii
- 100 ml vin alb
- 50 ml otet
- ulei de masline
- patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se spala bamele, după care opăreşte-le într-un litru de apă clocotită cu oţet. Căleşte ceapa împreună cu morcovii tăiaţi rondele şi adaugă aripioarele condimentate.
Acoperă şi lasă la foc mic, până se rumenesc frumos, întorcându-le de pe o parte pe alta. Adaugă apă cât să acopere carnea şi lasă să fiarbă. Când carnea este bine pătrunsă, adaugă bamele fierte şi roşiile tăiate mărunt.
Toarnă vinul şi condimentează cu sare şi piper. Lasă la cuptor să scadă sosul, după care aromatizează cu pătrunjelul tocat fin.
Poftă bună!