Aripioare cu dip de lamaie

Printeaza

Aripioare cu dip de lamaie din: sos de soia, usturoi, miere, sare, piper, aripioare, banana, lamaie, miere.

Ingrediente:Aripioare_cu_dip_de_lamaie

  • 2 linguri de sos de soia
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 1 lingură de miere
  • zeama de la o lămâie
  • sare
  • piper
  • 10 aripioare mari de pui
  • 1 banană
  • 200 g creme fraiche
  • 2 linguri de smântână pentru gătit
  • 1/2 de lămâie
  • 2 linguri de miere

 

Mod de preparare:

Pentru marinadă se toarnă sosul de soia într-un vas. Se adaugă usturoiul curăţat şi zdrobit, apoi mierea şi zeama de lămâie şi se amestecă, condimentându-se cu piper şi cu sare.

Aripioarele de pui se taie la încheietură şi se păstrează peste noapte în marinadă, într-un vas acoperit. Cuptorul se preîncălzeşte la 225 °C. Aripioarele se aşează într-o tavă unsă cu grăsime.

Se coc circa 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 225 °C, până se rumenesc frumos.

Pentru dip se pasează banana împreună cu creme fraiche şi cu smântână, până când se omogenizează. Lămâia se spală cu apă caldă, se şterge şi se rade coaja.

Se stoarce, iar zeama şi coaja de lămâie se amestecă în dip. Se asezonează după gust cu miere şi se serveşte împreună cu aripioarele.

Aripioare cu dip de lamaie

Aripioare_cu_dip_de_lamaie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.