Aripioare cu sos de curry
PrinteazaO reteta de Aripioare cu sos de curry din: aripioare, ulei, suc de lamaie, boia iute, piper, praf de curry, usturoi, ghimbir, stelute de anason, ceapa, apsta de rosii, sare si cuisoare.
- 1 kg de aripioare
- 3 linguri cu ulei
- sucul de la o lamaie
- 1 lingura cu boia iute
- 1 lingura cu piper
- 1 lingura cu praf de curry
- 3 catei de usturoi
- ghimbir tocat
- cateva stelute de anason
- 2 cepe medii
- 2 linguri cu pasta de rosii
- 1 cana apa
- sare
- cuisoare
Mod de preparare:
Amesteca zeama de lamaie cu boiaoua, sare, piperul, praful de curry, usturoiul tocat si ghimbirul pana obtii o compozitie omogena. Pune aripioarele la marinat in acest sos cam 30-60 de minute.
Incinge uleiul intr-o tigaie adanca, in care adaugi puiul marinat si marinata de curry. Toarna cana cu apa si fierbe preparatul la foc mic pana scade la jumatate.
Adauga ceapa tocata, pasta de rosii, anasonul si cuisoarele pentru o aroma deosebita. Lasa la fiert inca 10-15 minute, iar daca vrei mai mult sos, adauga putina apa.
Aripioare cu sos de curry
Pofta buna!