Homar cu sos de șofran și vin alb – este un preparat sofisticat și rafinat, ideal pentru ocazii speciale sau pentru a impresiona oaspeții. Această rețetă combină delicatețea cărnii de homar cu aromele exotice ale șofranului și eleganța vinului alb, rezultând un fel de mâncare deosebit și plin de savoare. Prepararea acestui fel de mâncare […]
Aripioare la cuptor cu boia, cimbru si pasta de arde iute
PrinteazaAripioare la cuptor cu boia, cimbru si pasta de arde iute din: aripioare de pui, ulei, rosii, ardei gras, pasta de ardei iute, pasta de tomate, cimbru, boia de ardei dulce, nucsoara, sare, piper.
Ingrediente:
- 20 aripioare de pui
- 100 ml ulei
- 5-6 rosii
- 1 ardei gras rosu
- 1 lingurita pasta de ardei iute
- 1 lingura pasta de tomate
- 1 lingurita rasa cimbru uscat
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- un varf de cutit nucsoara
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţă aripioarele, pârleşte-le la flacăra aragazului, spală- le, scurge-le bine de apă şi presară-le cu un amestec făcut din boia de ardei, nucşoară, cimbru, sare şi piper.
Pune-le într-un castron acoperă-l cu folie de plastic şi pune-le la frigider pentru 30 de minute.
Intre timp, taie roşiile şi ardeiul gras în cubuleţe şi prăjeşte-le în ulei la foc iute circa 10 minute.
Adaugă pasta de tomate, pasta de ardei şi potriveşte de sare şi piper. Sosul trebie să fie mai picant.
Pune aripioarele într-un vas de ceramică termorezistentă, toarnă peste ele sosul şi pune vasul în cuptorul încins.
Coace aripioarele la foc potrivit spre mare circa 30 de minute sau până când se pătrund bine şi se rumenesc frumos pe deasupra.
Aripioare la cuptor cu boia, cimbru si pasta de arde iute
Pofta buna!
Ceai de Coajă de Portocală – Bogat în vitamine și antioxidanți, acest ceai nu doar că oferă un gust plăcut, dar și multiple beneficii pentru sănătate. Coaja de portocală adaugă un plus de savoare și prospețime, fiind un mod excelent de a folosi întreaga fructă. Simplu de preparat, acest ceai te va cuceri prin aromele […]