Aripioare de curcan
PrinteazaAripioare de curcan din: aripioare de curcan, miere, cognac, vin rosu, cuisoare, nucsoara, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
- 12 aripioare de curcan
- 100 ml miere
- 50 ml cognac
- 250 ml vin rosu
- 2 cuisoare
- 1/2 lingurita nucsoara rasa
- 100 ml ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amestecaţi mierea cu vinul, nucşoara, cuişoarele zdrobite, cognacul, sare şi piper. Puneţi în acest amestec aripioarele la marinat, pentru cel puţin 1 oră. Scoateţi apoi aripioarele, puneţi-le într-o tavă în care aţi pus uleiul.
Turnaţi deasupra lor marinata şi puneţi tava la cuptor, la foc potrivit. La fiecare 10 minute, stropiţi aripioarele cu sosul din tavă. Serviţi aripioarele fierbinţi cu sosul strecurat deasupra.
Pofta buna!