Aripioare de pui cu fenicul

Printeaza

Aripioare de pui cu fenicul din: aripioare, lamaie, oua, pesmet, faina, nuci, fulgi de migdale, fenicul, sos chili, maioneza, smantana, mustar, sare.

Ingrediente:Aripioare de pui cu fenicul

  • 8 aripioare
  • 1 lămâie
  • 2 ouă
  • 4 linguri pesmet
  • 10 g făină
  • câte 2 linguri nuci măcinate şi fulgi de migdale
  • 1 bulb de fenicul
  • câte 1 lingură sos chili, maioneză şi smântână
  • 2 linguri muştar
  • sare

 

Mod de preparare:

Speli aripioarele şi le pui într-un castron. Le stropeşti cu un amestec de zeamă de lămâie, 1 lin­gură de muştar şi piper. Le marinezi în frigider, 2 ore.

Treci ari­pioarele prin făină, apoi prin ou şi prin pesmet amestecat cu nuci şi migdale. Le aşezi în tavă, pe hârtie de copt sau pe grill, în cuptor. Le coci 1/2 oră, la foc mediu.

Tai feniculul julien şi îl fierbi la aburi.

Când s-a răcit, îl amesteci cu maioneza, smântână, chili, muştarul şi sare.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.