Aripioare de pui cu fenicul
PrinteazaAripioare de pui cu fenicul din: aripioare, lamaie, oua, pesmet, faina, nuci, fulgi de migdale, fenicul, sos chili, maioneza, smantana, mustar, sare.
- 8 aripioare
- 1 lămâie
- 2 ouă
- 4 linguri pesmet
- 10 g făină
- câte 2 linguri nuci măcinate şi fulgi de migdale
- 1 bulb de fenicul
- câte 1 lingură sos chili, maioneză şi smântână
- 2 linguri muştar
- sare
Mod de preparare:
Speli aripioarele şi le pui într-un castron. Le stropeşti cu un amestec de zeamă de lămâie, 1 lingură de muştar şi piper. Le marinezi în frigider, 2 ore.
Treci aripioarele prin făină, apoi prin ou şi prin pesmet amestecat cu nuci şi migdale. Le aşezi în tavă, pe hârtie de copt sau pe grill, în cuptor. Le coci 1/2 oră, la foc mediu.
Tai feniculul julien şi îl fierbi la aburi.
Când s-a răcit, îl amesteci cu maioneza, smântână, chili, muştarul şi sare.
Pofta buna!