Aripioare de pui cu sos de usturoi
PrinteazaAripioare de pui cu sos de usturoi din: aripioare de pui, uturoi, ulei, coniac, faina, vin, sare, piper, sofran, patrunjel.
- 12 aripioare de pui
- 12 căţei de usturoi
- 1/2 linguri de ulei de măsline
- 1 lingură de coniac
- 1/2 de linguriţă de făină
- 100 ml vin alb
- 50 ml supă de găină
- sare
- 1-2 linguri de pătrunjel tocat
- şofran
- 4 boabe de piper
Mod depreparare:
Aripioarele de pui se crestează la articulaţie. Se curăţă şi se zdrobeşte usturoiul. Se încinge uleiul şi se rumeneşte în acesta usturoiul, după care se scoate şi se pune deoparte.
Aripioarele de pui se prăjesc în ulei pe toate părţile, până se rumenesc. Se toarnă coniacul şi se flambează.
Se presară făină peste aripioare şi seradaugă vinul, supa de găină şi puţină sare. Se lasă totul să fiarbă circa 15 minute la foc mic.
Se pisează împreună usturoiul, pătrunjelul, şofranul, boabele de piper şi puţină sare, după care se adaugă în tigaie peste carne. Se amestecă bine şi se mai lasă pe foc 15 minute, cu capac.
Aripioare de pui cu sos de usturoi
Pofta buna!