Aripioare de pui cu verdeturi
PrinteazaAripioare de pui cu verdeturi din: aripioare de pui, sare, piper, faina, ulei de masline, usturoi, cimbru, patrunjel, ceapa, dafin, boia, vin, miere.
- 12 aripioare de pui
- sare
- piper
- 1-2 linguri de făină
- 250 ml ulei de măsline
- 1/2 de usturoi
- 2 tije de cimbru
- 1 tija de pătrunjel
- 2 cepe
- 1 foaie de dafin
- 1 lingură de boia
- 125 ml vin alb
- 1 lingură de miere
Mod de preparare:
Aripioarele de pui se condimentează cu sare şi cu piper, după care se trec prin făină. Se încinge uleiul de măsline, în care se prăjesc apoi aripioarele circa 5 minute, până se rumenesc.
Se scot aripioarele din tigaie şi se aşează deoparte.
Se curata şi se zdrobeşte usturoiul. Verdeţurile şi spală şi se usucă, iarceapa se curăţă şi se taie rondele.
Usturoiul, ceapa, cimbrul şi dafinul se prăjesc în ulei. Când ceapa începe să se mâhnească, se adaugă pătrunjelul şi boiaua.
Imediat se toarnă şi vinul alb, după care se lasă totul să fiarbă la foc mic 5 minute. In continuare, se înglobează mierea.
Sosul fierbinte se toarnă peste aripioare. Se lasă câteva ore aripioarele să se pătrundă bine cu aromele sosului, întorcându-le de câteva ori.
La final, aripioarele se încălzesc şi se servesc fierbinţi.
Aripioare de pui cu verdeturi
Pofta buna!