Aripioare de pui la cuptor
PrinteazaAripioare de pui la cuptor din: aripi de pui, grasime, sos pentru gratar sau ketchup.
- 1,2 kg aripi de pui
- grasime pentru tava
- 6 linguri de sos special pentru gratar sau ketchup iute
Mod de preparare:
Se clatesc aripioarele cu apa rece, se zvanta intr-un stergar si se taie varfurile.
Se cresteaza eventual pielita la incheietura. Se tapeteaza o tava cu o folie de aluminiu care se unge apoi cu grasime, se asaza pe ea aripioarele si se prajesc in cuptorul incins (175 grade C) circa 15 minute.
Intre timp, se prepara sosul: se curata o ceapa mijlocie, se toaca marunt si se pune intr-o cratita impreuna cu un catel de usturoi zdrobit, 200 g zahar, o lingurita sare, 80 g ketchup, 3 linguri otet alb, 2 lingurite praf de mustar, putin piper si cateva picaturi de sos Barbecue.
Se lasa la foc mic pana ce dau in clocot amestecand intruna si la sfarsit se gusta de sare si piper.
Se scot aripioarele, se ung din belsug cu sos, se baga din nou la cuptor si se mai lasa 20-25 de minute.
Din cand in cand se intorc si se mai ung cu putin sos. Se servesc fierbinti.
Pofta buna!