Aripioare de pui picante cu parmezan si verdeata
PrinteazaO reteta delicioasa de aripioare de pui picante cu parmezan si verdeaţă din: aripioare de pui, usturoi, ardei iute, bulion, miere, sare, mustar, otet balsamic, suc de lamaie, verdeata asortata, salata verde, otet de vin alb, piper si parmezan.
- 1 kg aripioare de pui
- 2 căţei de usturoi
- 1 ardei iute
- 2 linguri bulion
- 1 lingură miere
- sare
- 1-1/2 linguriţă muştar
- 1 lingură oţet balsamic
- 2 linguri suc de lămâie
- 1 lingură verdeaţă tocată asortată (cimbru, rozmarin)
- 8 linguri ulei de măsline
- 1 căpăţână salată verde
- 2 linguri oţet de vin alb
- piper
- parmezan
Mod de preparare:
Se spală aripioarele şi se şterg cu prosoape de hârtie. Se toacă usturoiul şi ardeiul iute şi se amestecă împreună cu bulionul, mierea, un praf de sare, 1 linguriţă muştar, oţetul, sucul de lămâie, verdeaţa şi 3 linguri ulei de măsline.
Se încinge cuptorul la 200 °C Aripioarele se aşază pe o tavă tapetată cu folie de aluminiu şi se ung cu puţină marinată; se coc la cuptor 25 min., întorcându-se din când în când şi ungându-se cu marinată.
Salata verde se curăţă şi se rupe bucăţi. Se amestecă 1/2 linguriţă muştar cu oţet de vin, sare si piper; se inglobeaza 5 linguri de ulei cu telul. Se amestecă salata cu vinegreta. Se repartizeaza pe farfurii si se rade deasupra parmezan. Se aseaza pe acest pat aripioarele de pui si se orneaza cu verdeata.
Aripioare de pui picante cu parmezan si verdeata
Poftă bună!