Aripioare de pui picante
PrinteazaAripioare de pui picante din: aripioare de pui, usturoi, ardei iute, bulion, miere, sare, mustar, otet balsamic, suc de lamaie, verdeata asortata, ulei de masline, salata verde, otet de vin alb, piper si parmezan.
- 1 kg aripioare de pui
- 2 căței de usturoi
- 1 ardei iute
- 2 linguri bulion
- 1 lingură miere
- sare
- 1 ½ linguriță muștar
- 1 lingură oțet balsamic
- 2 linguri suc de lămâie
- 1 lingură verdeață tocată asortată (cimbru, rozmarin)
- 8 linguri ulei de măsline
- 1 căpățână salată verde
- 2 linguri oțet de vin alb
- piper
- parmezan
Mod de preparare:
Se spală aripioarele și se șterg cu prosoape de hârtie. Se toacă usturoiul și ardeiul iute și se amestecă împreună cu bulionul, mierea, un praf de sare, 1 linguriță muștar, oțetul, sucul de lămâie, verdeața și 3 linguri ulei de măsline.
Se încinge cuptorul la 200 ºC. Aripioarele se așază pe o tavă tapetată cu folie de aluminiu și se ung cu puțină marinată; se coc la cuptor 25 min., întorcându-se din când în când și ungându-se cu marinată.
Salata verde se curăță și se rupe bucăți. Se amestecă ½ linguriță muștar cu oțet de vin, sare și piper; se înglobează 5 linguri de ulei cu telul. Se amestecă salata cu vinegretă. Se repartizează pe farfurii și se rade deasupra parmezan. Se așază pe acest pat aripioarele de pui și se ornează cu verdeață.
Aripioare de pui picante
Pofta buna!
Arata foarte bine aripioarele astea de pui picante
Aripioarele sunt ca alea de la kfc?
Foarte bine arata!