Aripioare de pui picante

Printeaza

Aripioare de pui picante din: aripioare de pui, usturoi, ardei iute, bulion, miere, sare, mustar, otet balsamic, suc de lamaie, verdeata asortata, ulei de masline, salata verde, otet de vin alb, piper si parmezan.

Ingrediente:Aripioare_de_pui_picante

  • 1 kg aripioare de pui
  • 2 căței de usturoi
  • 1 ardei iute
  • 2 linguri bulion
  • 1 lingură miere
  • sare
  • 1 ½ linguriță muștar
  • 1 lingură oțet balsamic
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 1 lingură verdeață tocată asortată (cimbru, rozmarin)
  • 8 linguri ulei de măsline
  • 1 căpățână salată verde
  • 2 linguri oțet de vin alb
  • piper
  • parmezan

 

Mod de preparare:

Se spală aripioarele și se șterg cu prosoape de hârtie. Se toacă usturoiul și ardeiul iute și se amestecă împreună cu bulionul, mierea, un praf de sare, 1 linguriță muștar, oțetul, sucul de lămâie, ver­deața și 3 linguri ulei de măsline.

Se încinge cuptorul la 200 ºC. Aripioarele se așază pe o tavă tapetată cu folie de aluminiu și se ung cu puțină marinată; se coc la cuptor 25 min., întorcându-se din când în când și ungându-se cu marinată.

Salata verde se curăță și se rupe bucăți. Se amestecă ½ lin­guriță muștar cu oțet de vin, sare și piper; se înglobează 5 linguri de ulei cu telul. Se amestecă salata cu vinegretă. Se repartizează pe farfurii și se rade deasupra parmezan. Se așază pe acest pat aripioarele de pui și se ornează cu verdeață.

Aripioare de pui picante

Aripioare_de_pui_picante

Pofta buna!

 

3 comentarii

  1. Arata foarte bine aripioarele astea de pui picante

  2. Aripioarele sunt ca alea de la kfc?

  3. Foarte bine arata!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.