Aripioare dulci cu orez
PrinteazaAripioare dulci cu orez din: aripioare de pui, zahăr tos, oţet balsamic, orez alb si negru, sare, piper.
Ingrediente:
- 500 g aripioare de pui
- 2-3 linguri de zahăr tos
- 40 ml oţet balsamic
- orez alb si negru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Aripioarele de pui le fierbi în apă cu sare şi piper, până în momentul în care apa scade de 3 sferturi.
Nu e nevoie să umbli des la ele, amesteci doar ocazional, pentru a evita să se lipească.
In momentul în care apa a scăzut, rămânând doar un sfert din cantitatea iniţială, torni 2-3 linguri de zahăr tos şi circa 40 ml oţet balsamic.
Amesteci cu grijă, căci carnea, fragedă fiind, se .va rupe de pe os, şi mai laşi la fiert circa 5 minute, la foc iute, până când apa, amestecată cu zahăr şi oţet balsamic, se transformă într-un sos.
Separat, fierbi orezul alb, după instrucţiunile de pe ambajaj (depinde de tipul de orez pe care îl foloseşti), iar pe cel negru îl ţii minimum 30 de minute pe foc, pentru a fi îndeajuns de moale.
Aripioare dulci cu orez
Pofta buna!