Aripioare dulci cu orez

Printeaza

Aripioare dulci cu orez din: aripioare de pui, zahăr tos, oţet balsamic, orez alb si negru, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 500 g aripioare de pui
  • 2-3 linguri de zahăr tos
  • 40 ml oţet balsamic
  • orez alb si negru
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Aripioarele de pui le fierbi în apă cu sare şi piper, până în momentul în care apa scade de 3 sferturi.

Nu e nevoie să umbli des la ele, amesteci doar ocazional, pentru a evita să se lipească.

In momentul în care apa a scăzut, rămânând doar un sfert din cantitatea iniţială, torni 2-3 linguri de zahăr tos şi circa 40 ml oţet balsamic.

Amesteci cu grijă, căci carnea, fragedă fiind, se .va rupe de pe os, şi mai laşi la fiert circa 5 mi­nute, la foc iute, până când apa, amestecată cu zahăr şi oţet balsamic, se transformă într-un sos.

Separat, fierbi orezul alb, după instrucţiunile de pe ambajaj (depinde de tipul de orez pe care îl foloseşti), iar pe cel negru îl ţii minimum 30 de minute pe foc, pentru a fi îndeajuns de moale.

 

Aripioare dulci cu orez

Aripioare_dulci_cu_orez

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.