Aripioare glazurate cu scortisoara
PrinteazaAripioare glazurate cu scortisoara din: aripioare de pui, scortisoara, cuisoare, piper, sos de ardei, sos de soia, sos stridii, ardei iute.
- aripioare pui
- scorţişoară
- cuişoare
- piper
- sos ardei
- sos soia
- sos stridii
- ardei iute
Mod de preparare:
Aşadar, se spala aripioarele, apoi se pun la fiert în apă cu sare (puţină sare). Pentru a avea o supă aromată, dar şi pentru a avea aripioare aromate, se pune în oală un baton de scorţişoară, câteva cuişoare şi câteva boabe de piper.
Dupa ce au fiert 20 de minute se scot pe o farfurie.
Se prepara glazura: peste sosul de ardei se pun trei linguri de sos de soia. Se adauga două linguri de sos de stridii.
Daca va place iute se poate adauga peste sosuri nişte fulgi de ardei iute. Apoi se amesteca bine în vas. Se tavaleste fiecare aripioară prin glazură. Se aseaza aripioarele pe o foaie de copt, într-o tavă, fără grăsimi, fără apă. Se pune tava în cuptorul încins, la 200 de grade. Se lasa un sfert de oră.
Se serveste cu salata.
Pofta buna!