Aripioare cu legume si sos
PrinteazaO reteta savuroasa de Aripioare cu legume si sos din: aripioare de pui, sare, susan, usturoi, piper, ulei de floarea soarelui, fasole, dovlecel, morcovi, unt, sare de mare, nucsoara, piper, faina si lapte.
- 8-12 aripioare de pui
- sare
- 50 g susan
- 2-3 catei de usturoi
- piper
- 30 ml ulei de floarea soarelui
- 200 g fasole alba fideluta
- un dovlecel
- 2-3 morcovi
pentru sos:
- 100 g unt
- sare de mare
- un praf nucsoara
- piper
- 2 lingurite faina
- 100 ml lapte dulce
Mod de preparare:
Se spală şi se opăresc aripioarele de pui. Se condimentează cu sare, piper, usturoi pisat şi susan. Se stropesc cu ulei şi se rumenesc în cuptor.Separat, se curăţă legumele, se spală şi se fierb în apă cu o linguriţă de sare.
Se topeşte untul, se stinge cu făina cernută şi se adaugă laptele călduţ. Se potriveşte cu sare şi piper, iar la final se adaugă nucşoara.După ce au fiert legumele, se scot, se scurg şi se sotează în puţin unt. La final, se condimentează cu sare şi piper şi se servesc cu aripioarele în sos.
Aripioare cu legume si sos
Pofta buna!