Aripioare pane in aluat de bere si garnitura de orez
PrinteazaAripioare pane in aluat de bere si garnitura de orez din: aripioare de pui, oua, faina, bere, sare, piper, ulei, orez, ardei gras, ceapa rosie si ciuperci.
- 6 aripioare de pui
- doua oua
- 4-5 linguri faina
- 250 ml bere
- sare
- piper
- pentru prajire 250 ml ulei
pentru granitura:
- 100 g orez
- un ardei gras rosu
- un ardei gras alb
- o ceapa rosie
- ciuperci 150 g
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se bat ouăle, se adaugă făina, berea şi se amestecă până devine un aluat ca de clătite (puţin mai gros). Se dau aripile condimentate prin aluat şi se prăjesc în ulei încins până capătă o culoare aurie.
Garnitura: Se taie ardeii şi ceapa cubuleţe, iar ciupercile în felii şi se călesc în ulei, se adaugă orezul, sarea, piperul şi o cană cu apă şi se mai lasă 5 minute la foc. după care se dă la cuptor încă 25-30 minute
Pentru condimentare se pot folosi ingrediente speciale pentru pui.
Aripioare pane in aluat de bere si garnitura de orez
Pofta buna!