Aripioare picante cu garnitura

Printeaza

Aripioare picante cu garnitura din: aripioare de pui, suc de rosii, ulei, boia iute, boia dulce, sare, chili, miere, cimbru, salata verde, zeama de lamaie, ulei, piper, busuioc, ardei capia.

Ingrediente:Aripioare_picante_cu_garnitura

  • 12 aripioare de pui
  • 100 ml suc de roşii
  • ulei pentru prăjit
  • boia iute
  • boia dulce
  • 1 lingurite chili
  • sare
  • 2 lingurite miere
  • 1 lingurita cimbru măcinat

Pentru garnitură:

  • salată verde
  • zeama de la o lămâie
  • 2 lingurite ulei
  • 1 praf piper
  • busuioc proaspăt
  • un ardei capia

 

Mod de preparare:

Se spală aripioarele de pui în câteva jeturi de apă şi se pun să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie.

Separat, se pun într-un bol sucul de roşii, sarea, boiaua iute şi dulce, cimbrul, chili şi mierea. Se amestecă cu puţin ulei şi apă şi, cu o parte din sos, se condimentează aripioarele de pui. Se acoperă cu o folie de plastic şi se lasă la rece aproximativ o oră.

Între timp, se spală salata verde şi se taie pentru garnitură. Se pune într-un bol şi se pregăteşte cu ulei, sare, piper şi zeamă de lămâie.

Se pune uleiul la încins în tigaie, apoi se prăjesc aripioarele. Se lasă să se pătrundă şi să se rumenească şi se scot pe un prosop absorbant de bucătărie. Se ung apoi cu sosul picant de roşii şi se servesc cu salată, ardei capia şi frunze de busuioc proaspăt.

Aripioare picante cu garnitura

Aripioare_picante_cu_garnitura

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Bune aripioarele picante !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.