Aripioare picante cu salata de varza
PrinteazaAripioare picante cu salata de varza din: aripioare de pui, lapte batut, usturoi, sare, ceapa, chili, suc de lamaie, faina, boia, nucsoara, cimbru, ulei.
- 16-20 de aripioare de pui
- 500 ml lapte batut
- 1 catel de usturoi
- 3 lingurite sare
- 1 praf ceapa uscata
- 1 lingurita de chili
- 1,5 lingura suc de lamaie
- 200 g faina
- 1 lingura boia
- 1 praf de nucsoara
- 1 praf cimbru
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Se amesteca laptele batut cu mirodenii si suc de lamaie si se lasa sa se marineze inauntru aripioarele 1 ora. Faina se amesteca cu sare, boia, nucsoara si cimbru. Se scot aripioarele din marinata si se tavalesc prin faina; se prajesc in ulei incins, pana devin aurii.
Apoi se asaza aripioarele pe o tava tapetata cu hartie de copt si se coc circa 20 de minute in cuptorul incins la 190-200C. Se scot si se lasa sa se scurga de excesul de grasime, pe prosoape de hartie.
Aripioarele picante se serveste cu salata de varza asezonata cu ceapa verde, morcovi si sos Coleslaw: 200 g maioneza amestecata cu 1/2 lingurita otet de vin alb si 1 lingurita de zahar. Salata se serveste foarte rece, de la frigider.
Aripioare picante cu salata de varza
Pofta buna!