Aripioare picante cu sos gustos de branza
PrinteazaAripioare picante cu sos gustos de branza din: aripioare de pui, faina, oua, pesmet, boia iute, piper pisat, praf de usturoi, sare iodata, praf de ceapa, smantana, branza framantata, ceapa verde, usturoi, sos worcester, zeama de lamaie, sare, piper.
- 500 g aripioare de pui
- 1/2 cana faina
- 2 oua batute usor
- 1/2 cana pesmet nu foarte fin
- 1 lingura boia iute
- 1 lingurita piper pisat
- 1 lingurita praf de usturoi
- 1 lingurita sare iodata
- 1 lingurita praf de ceapa
pentru sosul de branza:
- 1 cana smantana
- 3 linguri branza framantata
- 3 linguri ceapa verde tocata marunt
- 1 catel usturoi tocat marunt
- 2 lingurite sos Worcester
- 2 lingurite zeama de lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli aripioarele şi le laşi să se scurgă. Pui făina într-un vas, nu foarte adânc, albuşurile într-un al doilea vas, iar pesmetul în al treilea vas. In pesmet amesteci boiaua, piperul, praful de usturoi şi de ceapă şi sare iodată.
Inmoi aripile, pe rând, întâi în făină; apoi în ouă şi la urmă în pesmet. Ca şi la şniţel, asigură-te că sunt bine acoperite. Intr-o tigaie încinsă cu ulei, prăjeşti aripioarele, pe ambele părţi, până se rumenesc şi devin crocante. Serveşti aripioarele fierbinţi, înmuiate în sos de brânză picant.
Pregăteşti sosul de brânză aşa: Zdrobeşti brânza cu o furculiţă într-un vas şi o amesteci cu smântână, până obţii o pastă groasă. Adaugi celelalte ingrediente şi le amesteci bine. Pui sare şi piper după gust, precum şi alte ingrediente care îţi plac.
Aripioare picante cu sos gustos de branza
Pofta buna!