Aripioare picante cu sos gustos de branza

Printeaza

Aripioare picante cu sos gustos de branza din: aripioare de pui, faina, oua, pesmet, boia iute, piper pisat, praf de usturoi, sare iodata, praf de ceapa, smantana, branza framantata, ceapa verde, usturoi, sos worcester, zeama de lamaie, sare, piper.

Ingrediente:Aripioare_picante_cu_sos_gustos_de_branza

  • 500 g aripioare de pui
  • 1/2 cana faina
  • 2 oua batute usor
  • 1/2 cana pesmet nu foarte fin
  • 1 lingura boia iute
  • 1 lingurita piper pisat
  • 1 lingurita praf de usturoi
  • 1 lingurita sare iodata
  • 1 lingurita praf de ceapa

pentru sosul de branza:

  • 1 cana smantana
  • 3 linguri branza framantata
  • 3 linguri ceapa verde tocata marunt
  • 1 catel usturoi tocat marunt
  • 2 lingurite sos Worcester
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli aripioa­rele şi le laşi să se scurgă. Pui făina într-un vas, nu foarte adânc, albuşurile într-un al doilea vas, iar pesmetul în al treilea vas. In pesmet ames­teci boiaua, piperul, praful de usturoi şi de ceapă şi sare iodată.

Inmoi aripile, pe rând, întâi în făină; apoi în ouă şi la urmă în pesmet. Ca şi la şniţel, asigură-te că sunt bine acoperite. Intr-o tigaie încin­să cu ulei, prăjeşti aripioare­le, pe ambele părţi, până se rumenesc şi devin crocante. Serveşti aripioarele fierbinţi, înmuiate în sos de brânză picant.

Pregăteşti sosul de brân­ză aşa: Zdrobeşti brânza cu o furculiţă într-un vas şi o amesteci cu smântână, până obţii o pastă groasă. Adaugi celelalte ingrediente şi le amesteci bine. Pui sare şi piper după gust, precum şi alte ingrediente care îţi plac.

Aripioare picante cu sos gustos de branza

Aripioare_picante_cu_sos_gustos_de_branza

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.