Aripioare picante la cuptor
PrinteazaO reteta de aripioare picante la cuptor din: usturoi, ulei de masline, otet de cidru, boia, sos worcestershire, sare, sos iute, miere si aripi de pui.
- 3 căţei de usturoi, striviţi
- 2 linguri ulei de măsline
- 3 linguri oţet de cidru
- 1 lingură de boia
- 1 lingură de sos worcestershire
- 2 linguriţe de sare
- 4 linguri de sos iute
- 3 linguri de miere
- 1,5 kg aripi de pui, tăiate în jumătate de la încheietură
Mod de preparare:
Intr-un bol mare, se amestecă usturoiul, uleiul de măsline, oţetul de cidru, boiaua, sosul worcestershire, sarea, sosul picant, mierea şi câteva boabe de piper negru strivite.
Se adaugă aripioarele şi se amestecă, până sunt complet acoperite de marinadă. Dacă dispui de timp, lasă aripile la marinat vreo două ore în frigider sau, în mod ideal, peste noapte.
Se încinge cuptorul la 180° C/ gaz 4. Se scurge puiul şi se păstrează marinada. Se răsfiră aripioarele pe o tavă. Se dau la cuptor 30 de minute, apoi se scurge uleiul în exces, se adaugă marinada păstrată şi se amestecă bine.
Se creşte temperatura cuptorului la 200° C/ gaz 6. Se dau din nou la cuptor şi se mai prăjesc 30 de minute; se zdruncină tava de câteva ori, pentru ca aripioarele să se acopere de glazură pe măsură ce se prăjesc.
Ar trebui să fie lipicioase şi glazurate, iar mare parte din marinadă – evaporată.
Aripioare picante la cuptor
Pofta buna!
Incoming search terms:
- aripioare picante la cuptor