Aripioare picante cu sos de brânză cu mucegai

Printeaza

O reteta de aripioare picante cu sos de branza cu mucegai din: unt, sos tabasco, otet alb, aripioare de pui, sare, piper, faina, ulei de floarea soarelui, telina, branza cu mucegai albastru, smantana, usturoi si boia de ardei dulce.

Ingrediente:Aripioare picante cu sos de brânză cu mucegai

  • 4 linguri de unt
  • 5 linguri de sos Tabasco,
  • 1 lingură de oţet alb
  • 900g aripioare de pui
  • sare, piper
  • făină, pentru presărat
  • ulei de floarea-soarelui, pentru prăjit
  • tulpini de ţelină Apio, pentru servit

pentru sosul de branza:

  • 85g de brânză cu mucegai albastru, fărâmiţată
  • 150ml de lapte bătut
  • 150ml de smântână
  • 1 căţel de usturoi, zdrobit
  • ¼ linguriţă boia de ardei dulce

 

Mod de preparare:

Se topesc încet, într-o cratiţă medie, untul, sosul iute şi oţetul. Se răstoarnă într-un bol mare. Se amestecă toate ingredientele pentru sosul de brânză cu un vârf de sare. Se acoperă şi se lasă la rece.

Se îndepărtează vârfurile aripioarelor şi se taie fiecare aripioară în jumătate, din articulaţie. Se răstoarnă aripioarele într-un bol. Se adaugă sare şi piper şi suficientă făină încât să se acopere bine fiecare aripioară.

Se încing patru linguri de ulei într-o tigaie mare şi se prăjesc aripioarele (dacă nu ai o tigaie suficient de mare, prăjeşte-le în două tranşe). Se prăjesc amestecând frecvent, până când se fac bine şi devin rumene pe toate părţile. Când sunt gata, se răstoarnă peste sosul picant de unt şi se amestecă bine. Se servesc pe un platou, cu extra topping de sos de unt, cu sosul de brânză şi tulpinile de ţelină Apio alături.

Aripioare picante cu sos de brânză cu mucegai

Aripioare picante cu sos de brânză cu mucegai

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.