Aripioare picante cu sos de branza

Printeaza

Aripioare picante cu sos de branza din: aripioare d epui, faina, oua, pesmet, boai iute, praf de usturoi, piper pisat, sare iodata, praf de ceapa, ulei, smantana,branza fermentata, usturoi, sos worcershire, zeama de lamaie.

 

Ingrediente:

  • 500 g aripioare de pui
  • 1/2 cana faina
  • 2 oua batute usor
  • 1/2 cana pesmet nu foarte fin
  • 1 lingura boia iute
  • 1 lingurita piper pisat
  • 1 lingurita praf de usturoi
  • 1 lingurita sare iodata
  • 1 lingurita praf de ceapa
  • 200 ml ulei

pentru sosul de branza:

  • 1 cana smantana
  • 3 linguri branza fermentata
  • 3 linguri ceapa verde tocata marunt
  • 1 catel de usturoi tocat marunt
  • 2 lingurite sos worcershire
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli aripioarele şi le laşi să se scurgă. Pui făina într-un vas nu foar­te adânc, albuşurile într-un al doilea vas, iar pesmetul în al treilea vas. Amesteci pesmetul cu boiaua, piperul, praful de usturoi şi de ceapă (le găseşti în comerţ) şi sarea iodată.

Treci aripile, pe rând, întâi prin făină, apoi prin ouă şi la urmă prin pesmet. Ca şi la şniţel, asigură-te că sunt bine acoperite.

Intr-o tigaie cu ulei încins, prăjeşti aripioarele pe ambele părţi, până se rumenesc şi devin crocante.

Serveşti aripioarele fierbinţi, înmuiate în sos de brânză picant.

Pregatesti sosul: Zdrobeşti brânza cu o furculiţă şi o amesteci cu smântână, până obţii o pastă groasă.

Adaugi celelalte ingrediente şi omogenizezi. Pui sare şi piper după gust, precum şi alte condimente după gust.

 

Aripioare picante cu sos de branza

Aripioare_picante_cu_sos_de_branza

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.