Aripioare de pisica de mare cu lamaie
PrinteazaAripioare de pisica de mare cu lamaie din: coaja de lamaie, condimente, sare de mare, aripi de pisica de mare, faina, oua, pesmet, ulei de masline.
Ingrediente:
- coaja de la 1 lamaie, tocata
- 1 lingurita condimente, dupa gust
- 2 lingurite de sare de mare
- 4 aripi de pisica de mare a cate 225 g fiecare
- 2 maini de faina
- 2 oua, batute usor
- 6 maini de pesmet
- ulei de masline
Mod de preparare:
Aripioare de pisica de mare cu lamaie: Preincalziti cuptorul la 220°C. Intr-un mojar, puneti coaja de lamaie, amestecul de condimente si sarea.
Zdrobiti bine totul si amestecati, apoi presarati compozitia peste aripile pisicii de mare, pe ambele parti. Luati 3 farfurii mari, puneti faina pe una, ouale pe a doua si pesmetul pe a treia.
Puneti o tigaie mare neaderenta la foc mare si adaugati 1 cm de ulei de masline.
Maneavrand rapid ingredientele, dati mai intai prin faina fiecare aripa, pe ambele parti, scuturand excesul, apoi prin ou, lasand sa se scurga surplusul.
Dupa aceea, presati-le peste pesmet, scuturand din nou excesul.
Prajiti in uleiul incins aripile de pisica de mare, cate 1-2 odata, lasandu-le 2 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc.
Asezati-le intr-o tava mare pentru cuptor, in timp ce prajiti si celelalte bucati, schimband uleiul din tigaie daca e necesar.
Cand toate cele 4 bucati s-au prajit, puneti tava pentru 15 minute la nivelul din centru al cuptorului incins.
Serviti cu salata de verdeturi.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/aripioare-pisica-mare-lamaie html