Aripioare de pui cu verdeturi din: aripioare de pui, sare, piper, faina, ulei de masline, usturoi, cimbru, patrunjel, ceapa, dafin, boia, vin, miere. Ingrediente: 12 aripioare de pui sare piper 1-2 linguri de făină 250 ml ulei de măsline 1/2 de usturoi 2 tije de cimbru 1 tija de pătrunjel 2 cepe 1 foaie de […]
Aripioare de pui cu ardei iute, ceapa verde si coriandru
PrinteazaAripioare de pui cu ardei iute, ceapa verde si coriandru din: zahar, sos de peste, ardei iute, scortisoara, ghimbir, zeama de lime, aripioare de pui, ceapa verde, ghimbir, corinadru, orez.
- 100 g zahar
- 4 linguri sos de peste
- 1 ardei iute verde, taiat in jumatate (optional)
- 1 baton mic de scortisoara
- 1 bucata mica de ghimbir, tocat fin
- zeama de la 1 lime mare, plus extra pentru stropit deasupra
- 1 kg aripioare de pui, taiate in jumatate dupa indepartatea capetelor
pentru garnisit:
- 1 legatura mica de ceapa verde, taiata in bucati de 1 cm
- 1 bucata mare de ghimbir, taiata bastonase
- 1 ardei iute, taiat rondele si cu semintele indepartate daca nu vrei sa fie foarte iute
- 1 mana coriandru
- orez alb fiert, pentru servit
Mod de preparare:
Pune zahărul într-o cratiţă medie cu suficientă apă pentru a-l putea dizolva.
La foc mic, adu-le la punctul de fierbere, apoi fierbe-le până obţii un caramel precum chihlimbarul închis la culoare.
Adaugă celelalte ingrediente, cu excepţia puiului şi a celor pentru garnisire, şi adu totul la punctul de fierbere – ai grijă pentru că va sări.
Când sosul s-a îngroşat, adaugă aripioarele de pui şi amestecă pentru a te asigură că sunt bine acoperite cu sos.
Toarnă 100 ml de apă peste ele şi fierbe totul la foc mediu circa 30 de minute, amestecând ocazional, până când sosul capătă o consistenţă mai groasă – dacă e nevoie, adaugă puţină apă.
Dă focul mic şi lasă mâncarea încă 15 minute, acoperită cu un capac.
Amestecă din când în când, până ce aripioarele devin fragede şi caramelizate, iar sosul este foarte gros.
Stinge focul şi încorporează rapid jumătate din cantitatea de ceapă verde, ghimbir şi ardei iute.
Transferă carnea şi sosul pe un platou.
Presară pe deasupra jumătatea rămasă pentru garnisit, plus firele de coriandru, şi serveşte aripioarele cu lime extra şi cu orez.
Aripioare de pui cu ardei iute, ceapa verde si coriandru
Pofta buna!
poate iti place si:
Aripioare de pui in bere din: aripioare de pui, bere, sare, piper, cimbru, dafin, ulei. Ingrediente: 12 aripioare de pui 350 ml bere sare piper 1 1/2 de linguriţă de cimbru uscat 1 foaie de dafin 2 linguri de ulei de măsline Mod de preparare: Se taie aripioarele de la încheietură. Berea (mai puţin […]Aripioare de pui in bere
Aripioare de pui cu sos de ghimbir
Aripioare de pui cu sos de ghimbir din: seminte de susan, aripioare de pui, ghimbir, usturoi, sherry, ulei, zahar. Ingrediente: 1 lingură de seminţe de susan 12 aripioare de pui 2 linguri de ghîmbir proaspăt ras 2 căţei de usturoi 4 linguri de sherry 2 linguri de ulei de măsline 2 linguri de zahăr […]
Aripioare de pui cu sos tabasco
Aripioare de pui cu sos tabasco din: aripioare de pui, sos tabasco, sare, piper, faina, ketchup, boia, usturoi, patrunjel, salvie. Ingrediente: 20 de aripioare de pui 75 ml sos Tabasco 2 linguriţe de sare 2 linguriţe de piper mărunţit 1 vârf de cuţit de piper 3 linguri de făină 2 linguri de ketchup 2 linguriţe […]
Pofta buna!