Aripioare de pui cu bacon şi brânză
PrinteazaAripioare de pui cu bacon şi brânză din: aripi de pui, bacon afumat, branza cheddar, sare, piper, praf de usturoi.
Pentru această reţetă este obligatoriu să aveţi grătar prevăzut cu capac.
Pregătiţi grătarul pentru frigere indirectă: jarul adunat doar pe jumătate din vatră, restul de vatră rămânând fără jar (puneţi nişte bucăţi de folie de aluminiu în partea fără jar, ca să fie apoi mai uşor de curăţat, având în vedere că se va scurge destul de multă grăsime din bacon).
Aruncaţi peste jar câteva crenguţe de cimbru proaspăt – vor spori aroma aripioarelor.
- 2 kg aripi de pui
- 400 g felii de bacon afumat (nu foarte subtiri, 2 mm grosime, sa fie cat mai late si carnoase)
- 250 g branza Cheddar (sau cascaval, dar nu din lapte de oaie)
- sare
- piper macinat
- praf de usturoi
Mod de preparare:
Condimentaţi aripile cu sare, piper şi usturoi, după gust.
Puneţi-le pe-grătar, deasupra zonei fără jar, cât mai înghesuite una în alta.
Acoperiţi-le cu un strat de felii de bacon. Acoperiţi cu capacul, lăsaţi cam 1 oră, dar verificaţi după cca 40 min.
Când aripile sunt bine pătrunse şi baconul rumenit (cam 1 oră), scoateţi baconul, tăiaţi-1 bucăţele şi amestecaţi-l cu brânza rasă cât mai mare.
Mai înghesuiţi un pic aripile, dacă au scăzut la fript şi au apărut spaţii între ele, apoi aşterneţi peste ele amestecul de brânză şi bacon.
Acoperiţi iar şi lăsaţi încă vreo 10 min. Serviţi imediat, cu ketchup, barbecue sos ori sosul dumneavoastră preferat.
Aripioare de pui cu bacon şi brânză
Pofta buna!