Aripioare picante la gratar din: aripioare de pui, sare, piper, ulei, unt, usturoi, sos iute, pudra de ceapa, praf de chili, zahar. Ingrediente pentru aripioare: 1 kg aripioare de pui 1 1/2 lingurite de sare 1/2 lingurita piper negru ulei Ingrediente pentru sos iute: 6 linguri de unt nesărat 1 catel de usturoi, tocat 1/4 ceasca […]
Aripioare de pui in bere
PrinteazaAripioare de pui in bere din: aripioare de pui, bere, sare, piper, cimbru, dafin, ulei.
- 12 aripioare de pui
- 350 ml bere
- sare
- piper
- 1 1/2 de linguriţă de cimbru uscat
- 1 foaie de dafin
- 2 linguri de ulei de măsline
Mod de preparare:
Se taie aripioarele de la încheietură. Berea (mai puţin 2 linguri) se amestecă cu sarea, piperul, o linguriţă de cimbru şi cu foaia de dafin.
Aripioarele se lasă la marinat în acest amestec minim 2 ore, răstimp în care se întorc de mai multe ori.
Berea şi cimbrul rămase se amestecă cu uleiul de măsline. Se scot aripioarele din marinadă şi se aşează pe un prosop de hârtie pentru a se scurge zeama, după care se pun pe grătarul de la cuptor.
Se ung cu amestecul pe bază de ulei şi se asezonează cu sare şi cu piper.
Aripioarele se lasă să se rumenească timp de 5 minute pe grill în cuptorul preîncălzit, după care se întorc şi se mai lasă încă 5 minute.
Aripioare de pui in bere
Pofta buna!
poate iti place si:
Aripioare de pui la gratar cu sos iute
Aripioare de pui la gratar cu sos iute din: aripioare de pui, sare, piper, ulei, unt, usturoi, sos iute, pudra de ceapa, praf de chili, zahar. Ingrediente pentru aripioare: 1 kg aripioare de pui 1 1/2 lingurite de sare 1/2 lingurita piper negru ulei Ingrediente pentru sos iute: 6 linguri de unt nesărat 1 catel […]
Pofta buna!