Aripioare de pui la cuptor
PrinteazaO reteta de aripioare de pui la cuptor din: aripioare de pui, verdeturi, pastarnac, cimbru, coriandru, boia dulce, lamaie, usturoi, ulei de masline, patrunjel, mustar, sare si piper.
- 20 aripioare de pui
- 500 g verdeturi de sezon (urzici, stevie, spanac, leurda, papadie, etc)
- 500 g pastarnac
- 1 lingurita cimbru uscat
- 1 lingurita coriandru uscat
- 1 lingurita boia dulce
- 1 lamaie
- 2 catei de usturoi
- 70 ml ulei de masline
- 1 legatura patrunjel
- 1 lingura mustar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi aripioarele, spălaţi-le, scurgeţi-le bine de apă şi presîraţi-le cu sare şi piper. Curăţaţi păstârnacul, spălaţi-l şi tăiaţi-1 în beţişoare. Puneţi într-o piuliţă usturoiul, pătrunjelul tocat, cimbrul, coriandrul, boiauaşi 1 linguriţă sare grunjoasa.
Pisaţi toate acestea până ce obţineţi o pastă, apoi adăigaţi muştarul, uleiul, zeama şi coaja rasă de la lămâie şi omogenizaţi bine. Curăţaţi, spălaţi şi opăriţi verdeturile, apoi scurgeţi-le bine de apă.
Puneţi aripioarele, păstârnacul şi verdeturile opărite într-o tavă mai mare turnati peste ele sosul din piuliţă şi amestecaţi bine, apoi puneţi tava în cuptorul încins. Coaceţi aripioarele la foc potrivit spre mare până când se rumenesc bine pe deasupra. Serviţi câte 5 aripioare la o porţie, alături de verdeţuri, păstârnac şi orez.
Aripioare de pui la cuptor
Pofta buna!