Aripioare de pui picante cu miere si cimbru din: aripioare de pui, fulgi de ardei iute, cimbru uscat, ulei de măsline, miere, suc de lămâie, sare, rom alb, patrunjel.
Ingrediente:
16 aripioare de pui
1 linguriţă fulgi de ardei iute
1 linguriţă cimbru uscat
3 linguri ulei de măsline
1 lingură miere
80 ml suc de lămâie
50 ml rom alb
sare
2 linguri pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Aripioarele se freacă mai întâi cu ardei şi cimbru şi în final se ung cu ulei.
Se repartizează pe o tavă, astfel încât să nu se suprapună.
Se acoperă cu hârtie şi se coc cca 35-45 min. în cuptorul încins la 180 °C, până ce devincrocante.
Cât timp stau în cuptor, se pot unge periodic cu ulei. Se amestecă mierea cu suc de lămâie şi rom; se adaugă eventual sare, după gust.
Se toarnă acest amestec peste aripioarele fierbinţi.
Se lasă să se marineze cca 25 min., apoi se aşază pe grill şi se lasă să se caramelizeze sosul de deasupra cca 8-10 miri.
Aripioare picante la gratar din: aripioare de pui, sare, piper, ulei, unt, usturoi, sos iute, pudra de ceapa, praf de chili, zahar. Ingrediente pentru aripioare: 1 kg aripioare de pui 1 1/2 lingurite de sare 1/2 lingurita piper negru ulei Ingrediente pentru sos iute: 6 linguri de unt nesărat 1 catel de usturoi, tocat 1/4 ceasca […]
Aripioare picante cu boia din: aripioare de pui, ulei, boia, sare, piper, usturoi. Ingrediente: 12 aripioare de pui 2 linguri ulei de măsline o linguriţă boia iute sare piper 3 căţei usturoi ulei pentru prăjit Mod de preparare: Se pisează usturoiul cu sare pentru a obţine o pastă cât mai fină. Se adaugă piperul, uleiul, […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.