Aripioare de pui cu salată de roşii si rucola
PrinteazaO reteta de aripioare de pui cu salata de rosii si rucola din: aripioare de pui, rosii cherry, rucola, condimente, ulei de masline, chimen, lamaie, sare, piper, otet balsamic si miere.
- 200 g aripioare de pui
- 100 g rosii cherry
- 100 g rucola
- condimente din frunze uscate
- ulei de masline
- o lingurita de chimen
- o lamaie
- sare
- piper
- o lingura de otet balsamic
- o lingurita de miere
Mod de preparare:
Aripioarele se spală, se freacă cu sare şi condimente din frunze uscate. Amestecăm usturoiul, zeama de lămâie, chimenul şi uleiul cu sare şi piper şi punem aripioarele în acest sos, după ce le-am tăiat pe jumătate. Lăsăm la marinat o oră, în frigider.
Se pun bucăţile de aripioare pe grătarul cu aburi, singurul grătar sănătos. Le coacem 45-50 de minute, până devin crocante. în ultimele 10 minute punem mierea peste aripioare. Spălăm rucola şi o lăsăm la scurs într-o sită. Se rup codiţele dacă sunt prea lungi, se pun frunzele pe o farfurie şi se stropesc cu lămâie. Aruncăm din loc în loc roşii cherry.
Intr-un shaker batem bine sosul: oţet balsamic, ulei de măsline, miere şi sare. Adăugăm sosul peste salată, punem aripioarele deasupra şi salata este gata. Nu amestecăm salata înainte de a o aduce la masă.
Aripioare de pui cu salată de roşii si rucola
Pofta buna!