Aripioare de pui cu salata de varza
PrinteazaO reteta de aripioare de pui cu salata de varza din: ketchup, usturoi, zahar brun, sos dulce de chilii, sos de soia, aripioare de pui, varza alba, morcovi, ceapa si maioneza.
- 4 linguri de ketchup
- 4 căţei de usturoi, zdrobiţi
- 3 linguri de zahăr brun
- 4 linguri sos dulce de chilii
- 4 linguri sos de soia
- 1 kg aripioare de pui
- 1 varză albă mică, tocată
- 3 morcovi mari, raşi
- 1 ceapă mare, tăiată fin
- 8 linguri de maioneză light
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 200° C/gaz 6. într-un bol mare se amestecă ketchupul, usturoiul, zahărul, jumătate din cantitatea de sos dulce de chilii, sosul de soia şi se asezonează.
Se adaugă aripioarele şi se amestecă bine până se acoperă complet de sos.
Se pun într-o tavă mare sau în două tăvi mici. Se dau la cuptor 35-40 de minute până se pătrund şi se rumenesc. Intre timp se prepară salata. Se amestecă legumele cu restul de sos de chilii şi maioneza, apoi se asezonează.
Se aşază aripioarele pe un platou şi salata într-un bol.
Aripioare de pui cu salata de varza
Pofta buna!