Aripioare de pui cu sos picant
PrinteazaAripioare de pui cu sos picant din: aripioare de pui, ceapa, ardei iuti, usturoi, copnserva de rosii, pasta de tomate, boia dulce, broccoli, patrunjel, ulei de masline, lamaie, dafin, cuisoare, sare, piper, salata verde, conopida.
- 500 g aripi de pui
- două cepe roşii
- doi ardei iuţi
- 6 căţei de usturoi
- o conservă de roşii
- o lingură cu pastă de tomate
- 4 g boia de ardei dulce
- 500 g broccoli
- o legătură de pătrunjel
- 150 ml ulei de măsline
- o lămâie
- o frunză de dafin
- două cuişoare
- sare
- piper
- salată verde
- conopidă
Mod de preparare:
Aripile de pui se pun într-un bol. Se amestecă împreună cu frunza de dafin, cuişoarele, sare, piper şi suc de lămâie.
Se adaugă jumătate din ulei, boiaua dulce, doi căţei de usturoi pisaţi, se acoperă cu folie alimentară şi se introduc la rece minimum 30 de minute, amestecând din când în când.
Se scot din marinată, se frig pe grătarul încins sau se pun într-o tavă şi se coc în cuptor 25 de minute.
Cepele şi usturoiul rămas se curăţă, se spală, se feliază şi se călesc în uleiul rămas.
Se adaugă ardeiul iute feliat, se călesc două minute, apoi se adaugă roşiile şi pasta de tomate dizolvată cu jumătate de cană cu apă.
Se condimentează, se fierb până scade sosul format, se pasează cu un blender şi se amestecă cu pătrunjel tocat.
Broccoli se rupe în bucheţele, se fierb în apă cu sare, se servesc alături de aripile de pui şi sosul picant.
Aripioare de pui cu sos picant
Pofta buna!