Aripioare de pui cu sos de telina
PrinteazaAripioare de pui cu sos de telina din: aripioare de pui, bere, ulei, ceapa, usturoi, otet de vin, cimbru, seminte de coriandru, chimen, ghimbir, faina, pesmet, oua, telina, usturoi si smantana.
- 20 de aripioare de pui
- 300 ml bere
- 50 ml ulei
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri otet de vin
- 1 lingurita cimbru uscat
- 1 lingurita seminte de coriandru macinate
- 1 lingurita rasa pudra de chimen
- 1 lingua ghimbir ras
- 150 g faina
- 200 g pesmet
- 2 oua
- 300 ml ulei pentru prajit
sosul:
- 2 teline mari
- 1 capatana de usturoi
- 50 ml ulei
- 100 ml smantana
Mod de preparare:
Curăţaţi aripioarele, pârliţi-le la flacăra aragazului, spălaţi-le şi scurgeţi-le de apă.
Puneţi-le într-un castron şi turnaţi peste ele berea, oţetul şi uleiul (de preferat, din seminţe de struguri, pentru că frăgezeşte carnea).
Adăugaţi ceapa şi usturoiul, tocate mărunt, cimbrul, seminţele de coriandru, pudra de chimen, ghimbirul, sare şi piper după gust.
Amestecaţi bine, acoperiţi castronul cu folie de plastic şi puneţi-l la frigider pentru 2-3 ore.
După ce au stat la marinat, scoateţi aripioarele din castron, scurgeţi-le bine şi tăvăliţi-le prin făină.
Treceţi-le apoi prin oul bătui după care prin pesmet. Prăjiţi aripioarele astfel pregătite în uleiul bine încins până când se rumenesc frumos pe toate părţile.
Scoateţi-le pe şerveţele absorbante şi lăsaţi-le să se scurgă de ulei.
Pentru sos, radeti ţelina cât mai fin posibil. Adăugaţi usturoiul pisat fin şi 1 lingură sare grunjoasă.
Frecaţi ingredientele cu o lingură de lemn, adăugând uleiul ca la maioneză, picătură cu picătură.
Când aţi adăugat tot uleiul, condimentaţi dacă mai este necesar, cu sare şi piper şi amestecaţi cu smântână.
Aripioare de pui cu sos de telina
Pofta buna!