Aripioare de pui umplute
PrinteazaAripioare de pui umplute din: aripioare de pui, sare, piper, boia, ulei, galbenusuri, branza de vaci, usturoi, sare, piper, cascaval, busuioc, oregano, patrunjel, supa de pasare si unt.
Ingrediente:
- 16 aripioare de pui
- sare
- piper
- 1 lingurita boia
- 1 lingurita ulei
umplutura:
- 2 galbenusuri
- 200 g branza de vaci
- 3 catei de usturoi zdrobiti
- sare
- piper
- 120 g cascaval ras
- 2 fire busuioc
- 1 fir oregano
- 4 fire patrunjel
- supa de pasare
- 50 g unt
Mod de preparare:
1 Se sărează şi se piperează aripioarele. Se pre¬găteşte umplutura; se amestecă brânza cu gălbenuşuri, usturoi pisat, caşcaval ras, verdeaţă tocată, sare şi piper.
Se umplu aripioare si se fixeaza capetele. Se asaza un gratar care sta asezat deasupra unei tavi si se toarna putina apa.
Se acopera si se coace circa 35 de minute in cuptorul incins la 180 C, timp in care se mai toarna din cand in cand apa.
Se amesteca boiaua cu ulei, se incalzesc putin si se ung aripioarele cu acest amestec.
Apoi se scoate gratarul, se asaza aripioarele in tava, se toarna putina supa si se mai coc 15 minute, ca sa se formeze crusta.
In final se adauga unt in sos. Aripioarele se servesc pe frunze de salata.
Aripioare de pui umplute
Pofta buna!